IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари с привилегии от кралица Елизабет II, за които принц Уилям само мечтае

11 февруари 2023 18 00

За какво става на въпрос?

Снимка: БГНЕС

Кралските особи имат доста ограничения и правила, които трябва да спазват. Понякога обаче членовете на кралското семейство отказват да следват протокола.

Става ясно, че най-малкият внук на Елизабет II, принц Хари, е успял да защити правото си да носи брада.

Британската кралица не харесвала брадати мъже. Нейно Величество вярвала, че окосмяването по лицето е подходящо само при пътуване по света или по време на военна служба. Докато са в двореца, всички монарси трябва да са гладко избръснати.

Херцогът на Съсекс трябваше да иска разрешение от баба си, за да запази брадата си на сватбата с Меган Маркъл. По-малкият внук на Елизабет II се страхуваше, че в противен случай булката няма да го познае. Невинната молба на принц Хари дори провокирала кавга с брат му принц Уилям.

Най-големият наследник смятал за несправедливо това, че баба му е разрешила на принц Хари да носи брада, докато той е бил принуден да я обръсне.

Принцът на Уелс почти никога не се появява в обществото без гладко избръснато лице. Том Брадби от ITV, който разговаря с принц Хари, за да популяризира книгата The Spare, отбеляза, че спорът за брадата е „един от най-загадъчните моменти в книгата:“

„Хари твърди, че е отишъл при баба си, кралицата, за да поиска, както се изисква, разрешение да запази брадата за собствената си сватба.
Беше приказлива. Но Уилям не бил. Тогава, според Хари, това провокирало поредния спор между двамата, който продължил цяла седмица.

Херцогът на Съсекс призна в интервю, че е наясно с недоволството на по-големия си брат. „Мисля, че за Уилям беше трудно, когато други хора му казаха да обръсне брадата си, но въпреки това бях тук в деня на сватбата си, в униформа, вече не в армията, но мислех така, сякаш... вярвах, че аз трябва да си обръсна брадата преди сватбения си ден.“

„Пазех тайната 21 години“: Проговори жената, отнела девствеността на принц Хари

По стъпките на принц Хари: Принц Андрю подготвя мемоари

Как би преминало посещението на принц Хари и Меган Маркъл във Великобритания?

Хари допълни, че без брадата би се чувствал много различно и това е трудно за разбиране от хора, които никога не са си пускали брада.
Херцогът на Съсекс допълни, че сигурно хората с брада биха го разбрали.

За още новини от света на кралското семейство на Великобритания последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Румцайс ( преди 1 година )
Кралицата лизбет 2 му разрешила да остане с брада е че Чарлс трети не му е истински баща.а един саудитски принц дет загина с принцеса Даяна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар